Billedkunstner Lise Højer

Jeg gjorde det ….

I 2010 mistede jeg mit elskede job som mellemleder i finansbranchen. Gode kolleger, god løn, masser af læring og masser af kasser og bokse jeg skulle passe ind i. I dag driver jeg Kunsthuset Løvens Hule, underviser i billedkunst og tegnetekniker og sælger både malerier og tegninger jeg selv har lavet.

Først tænkte jeg at jeg blot skulle tilbage i en tilsvarende stilling, men finanskrisen talte, og det blev ikke en mulighed. Tiden gik med min store passion – at tegne og male…

Kunstner ville jeg ikke kalde mig selv dengang, men jeg kløede på, og trænede tekniker. I dag kan jeg male stort set alt. Noget tager længere tid fordi jeg ikke er så trænet endnu (at blive teknisk dygtig til at male er en livslang uddannelse) …. men jeg elsker det og klør på med den ene udfordring til mig selv efter den anden.

Er jeg så kunstner i dag? Hmmm det spørgsmål er svært at svare på. Jeg er nok lige dele kunstner og forretningskvinde og det tillægger jeg mine år i finans før jeg kastede mig ud i mit eventyr.

I 2016 åbnede jeg Kunsthuset Løvens Hule. Stedet fungere som kunstnerfællesskab, galleri og værksted for kunstnere og kreative sjæle der gerne vil være sammen med andre omkring deres passion. Nogen vil ligesom jeg gerne leve af det andre ønsker blot en social mulighed. Uanset så er Kunsthuset Løvens Hule en ligeså stor passion for mig som mit eget kunstneriske virke.

 

 

 

Velkommen til min blog

Jeg har egentlig altid godt kunne lide at skrive og derfor var det ikke svært for mig at kaste mig over blog. Jeg skriver om alt muligt jeg støder på både som privat person og som billedkunstner

Prins Henrik, Per Arnoldi …. Lise Højer

Skulpturen jeg har tegnet Det er med stor ydmyghed, men bestemt også med en enorm portion stolthed, at jeg skriver dette blog indlæg. Sikke en liga jeg der er havnet i og sikke en ære at få lov. Her kan du læse hele min historie, om hvordan jeg...

læs mere

Får jeg for lidt?

Nu brøler Løven altså lige i et blogindlæg baseret på de sidste par dages dialoger og tanker i mit hoved .... jeg er alene hjemme, så der er masser af tid til tanker. Får jeg for lidt?? Min dejlige kæreste er godt nok taget på skiferie med sine børn, men det var nu...

læs mere

Valentines Day – hot or not?

Valentines Day ... egentlig ikke et fænomen jeg som udgangspunkt går vildt meget op i, men jeg har da sendt en lidt ekstra sød hilsen til ham jeg holder mest af og har sørget for en lille hyggelig overraskelse til ham senere. Og så er jeg i virkeligheden frygtelig...

læs mere

Hvorfor …?

Det helt store spørgsmål - hvorfor? Et spørgsmål der stilles igen og igen, men sandheden er at mange af os ikke ved hvorfor... eller vi har i hvert fald nok ikke kastet så meget energi efter spørgsmålet og virkelig fundet ind til svaret .... Hvorfor går du på arbejde...

læs mere

Et nyt år på vej …

Et nyt år er på vej ... ...og jeg går faktisk og glæder mig til det nye år Jovist - jeg elsker tiden sammen med familien og hyggen omkring Julen og alt hvad dertil hører. Men det er faktisk lidt som om at i år har jeg ikke formået at skabe den samme...

læs mere

Det er tid til at svede… I hvert fald kreativt

              Har du nogensinde hørt, at du skal træne din kreative hjernehalvdel? Måske har du, men ved du egentlig hvordan? Vi ved alle sammen, at vi skal træne vores fysik. Kondition og muskler skal holdes ved lige, passes, plejes og forbedres, for ellers bliver vi...

læs mere

Det var den ferie ….

.... Nu trænger jeg til at komme på arbejde, jeg savner hulen 😝 Jeg havde glædet mig som et lille barn til juleaften. Familien skulle på vores første ferie i udlandet sammen.... Det blev slet ikke den ferie vi havde glædet os til, så vi må se frem imod den næste...

læs mere

Hvorfor har vi så travlt altid?

Vi skal da holde op med altid at have så travlt - også mig. Det er som om det er trendy at sige man har travlt ..... hvorfor er det blevet sådan? Mine egne unger glæder sig heeeelt vildt til at vi samlet som familie skal afsted for første gang i MEGET lang tid til...

læs mere

Man skal godt nok være vågen ….

  Endnu et af de der bump på vejen er netop passeret .... Gennem et lille års tid har jeg arbejdet sammen med Ejby Skole omkring nogle forskellige kunstprojekter. Det helt store projekt var planlagt at skulle gå igang umiddelbart efter sommerferien i år - på tværs af...

læs mere

Jeg har ikke noget arbejde ….

...... jeg har en passion som jeg tilfældigvis lever af!! Eller er det nu også tilfældigt?? Som barn gik jeg til dans - og jeg elskede det og ytrede mig tit om hvordan jeg gerne ville leve af at danse, når jeg blev stor. Jeg husker tydeligt reaktionen fra de voksne...

læs mere