Vi skal da holde op med altid at have så travlt – også mig. Det er som om det er trendy at sige man har travlt ….. hvorfor er det blevet sådan?

Mine egne unger glæder sig heeeelt vildt til at vi samlet som familie skal afsted for første gang i MEGET lang tid til Spanien. Vi skal være sammen og hygge os og slappe af og vi glææææder os. Vi skal trække stikket, vi trænger til det, og det bliver helt vildt godt. Vi har simpelthen for travlt i hverdagen, og det var egentlig ikke derfor jeg startede min kunstforretning i sin tid, det var faktisk netop for at give mig selv luft i hverdagen til ind imellem at gøre noget andet sammen med mine børn. Det kan jeg så bruge sommerferien til at fundere lidt over 😉

Det er på en eller anden måde blevet rigtig svært at balancere forretningen og privatlivet synes jeg….

Jeg elsker livet som selvstændig, men når jeg underviser rigtig meget om aftenen, så får jeg tæsk af mine børn, der synes jeg aldrig er hjemme. Når jeg skal udstille i weekenderne bliver de kede af at jeg ikke kan være hjemme hos dem, og når vi driver Kunsthuset Løvens Hule betyder det at vi holder åbent nogle gange i weekenderne, så mine arbejdstider har sneget sig lidt meget væk fra hverdagen og meget ind på aftener og weekender. Det er jo et valg som jeg har gjort så det er på ingen måde en klagesang jeg er ude i, men blot en konstatering af, at jeg skal prioritere korrekt og huske lige at stoppe op ind imellem og se på mulighederne – for dem er der nemlig masser af når man er selvstændig.

Men tilbage til trenden om altid at have travlt – HVORFOR er vi sådan? Er man vigtig i samfundet hvis man har travlt? Er det et status symbol at have travlt?

Vi sætter jo os selv i dilemmaet fordi de daglige valg går stærkt og vi skal jo være perfekte. Hvis naboen har travlt så er det nok fordi at sådan bør man leve ik’!? Så hvis naboen der er direktør i en virksomhed kan nå at dyrke ekstremsport, så er det bare så sejt, og sådan skal vi andre da også være – mærk sarkasmen her ….. 😉

Jeg har lige læst på Facebook at en af mine tidligere kolleger og hendes mand har opsagt deres stillinger (gode og indbringende stillinger) for at tage til Thailand på ubestemt tid og de tager deres børn med. SÅDAN! det har jeg virkelig respekt for. Et opgør med den sindsyg travle hverdag, stikket ud og bare nyde livet i en given periode. Fantastisk mod og jeg ønsker dem alt det bedste på den tur. Behovet for at gøre den slags har nok altid været der uanset hvor trendy det er at have travlt, men faktum er at stress fylder helt vildt meget i vores hverdag.

Selv børnene har travlt – det er ikke unormalt for dem at have en telefon i den ene hånd mens de kigger på computer. Tingene SKAL gå stærkt, ellers er det jo kedeligt….. Jeg kender flere børn der har både 3 og 4 fritidsinteesser i løbet af en uge?? Er det en god ide??

Jeg har en udfordring til de travle børn i sommerferien, hvis de kan lide at være kreative. Jeg afholder en maleskole for børn hvor fokus vil være på processen i maleriet, og ikke det færdige resultat. Vi skal ikke masse producere malerier i ugens løb – vi skal fordybe os i max to malerier og gerne kun et så børnene får mulighed for at lære at fordybelse godt kan betale sig fordi resultatet bliver så meget smukkere. De skal lære at det er OK at male henover noget smukt som blev skabt med tidligere penselsstrøg, og de skal lære at slippe kontrollen en smule. Og så skal vi selvfølgelig råhygge med grin, musik, sjov og ballade i en hel uge, og så inviterer vi alle forældre, bedsteforældre, venner og veninder til en fernisering af de måske færdige måske halvfærdige resultater fra ugens løb 😉

Så kom glad med børnene og lad dem få en uge fyldt med gode oplevelser.

Har dit barn travlt i hverdagen og lyst til at være med? – så kan I læse lidt mere og tilmelde lige her