Det helt store spørgsmål – hvorfor?

Et spørgsmål der stilles igen og igen, men sandheden er at mange af os ikke ved hvorfor… eller vi har i hvert fald nok ikke kastet så meget energi efter spørgsmålet og virkelig fundet ind til svaret ….

Hvorfor går du på arbejde f.eks?
– For at tjene penge?
– Fordi du skal?
– Fordi du kan?
– Fordi dit job er blevet en stor del af din identitet?
– Fordi det forventes af dig?
– Fordi du gerne vil?

Da jeg startede mit eventyr som selvstændig kunstner var jeg slet ikke bevidst om hvorfor jeg gjorde det? Det var egentlig mere bare noget der sådan skete. Jeg mistede mit trygge job i finans, og det var rimelig svært at finde en tilsvarende mellemleder stilling i et land med finanskrise. Jeg kedede mig bravt ved at gå hjemme og følge jobcenterets anvisninger, så jeg tog en gammel hobby frem af skuffen.

Og måske netop fordi jeg ikke bremsede op dengang og tog en dyb vejrtrækning for virkelig at finde frem til hvad det er der driver mig har det taget laaaang tid at nå i mål med min virksomhed.

En ting vidste jeg dog ret så sikkert dengang jeg for alvor begyndte at tage fat i at leve af kunsten – nemlig at jeg ville have en meningsfuld hverdag med et job jeg elsker frem for at skulle bruge hverdagen til at se frem imod ferie, weekender og helligdage. Der er trods alt flere hverdage på et år ….

Ja, jeg ved hvorfor jeg maler og tegner. Det gør jeg fordi jeg eeeelsker at skabe, og netop det at lade fantasien og forskellige redskaber tage over i en given proces er virkelig noget jeg værdsætter. Kreativitet er vital for mig, og når jeg har holdt pause for lang tid fra blyanter, pensler og maling, så daler humøret også. Jeg må bare skabe noget der er mit eget, noget JEG har lavet.

Derfor laver jeg også min egen hjemmeside, jeg skaber en virksomhed, jeg skaber et miljø omkring det at tegne og male, jeg skaber et godt sted for andre med samme interesser.

Hvorfor underviser jeg så? Hvad er det jeg skaber der?

Jeg undervise ikke for at skabe – men for at flytte andre mennesker i noget de ønsker at udvikle. Jeg har været meget bevidst om min hang til at hjælpe andre i mit virke som leder for større og mindre afdelinger. Hvor fedt er det ikke at have en medarbejder der brænder for at komme over i IT afdelingen og så rent faktisk kunne hjælpe ham/hende med at bane vejen. At hjælpe andre er også en af mine helt store drives….

Det svære ved dette sidste drive er – hvordan gør man det til en god forretning som rent faktisk giver smør på brødet og tøj på kroppen?

Det er faktisk slet ikke så nemt som jeg i starten af mit liv som selvstændig gik og troede. For det at hjælpe andre er så indgroet en del af mig, så jeg har haft svært ved at tage penge for det jeg kan. Det er jo bare sådan jeg er – har min tankegang været og mange har nydt virkelig godt af det undervejs, og selv har jeg stået på fallittens rend. Hvad jeg ikke har brugt af krudt og energi på at booke udstillinger for andre, hænge op, tage ned, parre sammen, give gode råd om forretning og så videre.  Altsammen helt uden at tage noget for det, vel vidende, at jeg nu lige brugte et par timer på at fortælle en person om psykologiske salgstrickere for at få hende til at tage nogle lidt højere priser uden et tjene en krone til den husleje der var forfalden lige om hjørnet…..

Det tog jeg for noget tid siden en beslutning om skulle være slut. Det jeg kan har en stor værdi for langt de fleste, så hvorfor skulle mine børn og jeg ikke have råd til en tur i biffen en gang imellem, når alle dem jeg hjalp videre sagde tak og smuttede ud at spise OG i biffen med deres familier (sådan sat lidt på spidsen naturligvis) ….

Skal min trang til at hjælpe dig og mit store servicegen så ikke være en del af miljøet i Kunsthuset Løvens Hule mere? Jo i høj grad, servicen, humøret og atmosfæren er jo mig og en del af årsagen til at huset er der i dag. Jeg driver nu det jeg kalder Kreativt Fitness og ja det koster noget at være medlem – for du får også en masse med dig. Det er som medlem du får adgang til at komme med i fællesskab, hvor også jeg deler af min erfaring og viden ….

Kreativt Fitness er den helt rigtige løsning for mig – og hvorfor er den så det?

  • Fordi jeg kan give dig der ønsker at udvikle dine kreative evner meget for dine penge
  • Fordi det hos mig ikke kun handle om de kreative processer
  • Fordi jeg kan få lov at skabe et skønt miljø til dig
  • Fordi jeg bruger mine to største styrker – det at skabe og det at hjælpe, og jeg elsker det
  • Fordi jeg elsker hver eneste dag i det miljø jeg har skabt og der kommer støt og roligt flere og flere medlemmer

Lyder det som noget du kan bruge? Så kom og vær med

Fra bare kr. 179 om måneden kan du blive en del af fællesskabet
(OBS: oprettelsesgebyr kr. 199)

Læs meget mere om det hele her