…… jeg har en passion som jeg tilfældigvis lever af!!

Eller er det nu også tilfældigt??

Som barn gik jeg til dans – og jeg elskede det og ytrede mig tit om hvordan jeg gerne ville leve af at danse, når jeg blev stor. Jeg husker tydeligt reaktionen fra de voksne omkring mig: ‘Man kan ikke leve af dans’ …. BUM så blev den drøm dræbt. I gymnasiet mødte jeg billedkunsten for første gang sådan for alvor – og så drømte jeg om at smutte videre på kunstakademiet efter min studentereksamen: ‘Få dig lige en ‘rigtig’ uddannelse først så du har noget at falde tilbage på’ lød de gode råd fra de voksne omkring mig…..

Som sagt så gjort og jeg nåede 13 års målrettet karriere ræs i finansverdenen før jeg fik et kærligt spark og fyret på gråt papir.

Min verden ramlede sammen – jeg var jo mit arbejde, i vores samfund er vi vores arbejde ….. har du lagt mærke til det? Og pludselig havde jeg ingen identitet, jeg var arbejdsløs og det var frygteligt og Guderne skal vide at vores offentlige systemer gjorde hvad de kunne for at knække den smule selvtillid jeg havde tilbage. Jeg ved i dag og nok også dengang at en del af mit store drive kommer fra anerkendelser – jeg stortrives når jeg får ros for min indsats, og jeg fik meget ros for min indsats i finans, så jeg troede at det var mit liv og jeg skulle videre som mellemleder et andet sted. Jeg tog fejl …… der var finanskrise …… og gudskelov for det 😉

Tiden gjorde at jeg fik en mulighed for at reflektere over mit liv – Hvad ville jeg egentlig? Hvad er det der driver mig? Hvorfor gjorde jeg ikke bare noget andet?

I dag er jeg 100% uden tvivl sikker på hvad der driver mig – det er nemlig ikke kun anerkendelsen. Jeg skal have balance mellem arbejdsliv og familieliv, jeg skal have balance mellem at have mange mennesker omkring mig og ro til at fordybe mig, jeg skal have balance mellem at skabe kunstværker og skabe forretning, jeg skal have balance mellem selvudvikling og udvikling af mennesker omkring mig. Kritikere tæt på mig vil måske sige, at jeg jo arbejder helt vildt meget så balancen mellem privatliv og familieliv er lidt udvisket og ja, det nok rigtigt når man ser på det ude fra, men som jeg skrev i min overskrift så har jeg ikke et arbejde – jeg har et liv, ligesom da jeg var i finans er jeg mit arbejde – det er en stor del af min identitet ligesom dit job er en stor del af din identitet, sådan er vi som mennesker i dag er jeg bare bevidst om det 😉

Alle mine balancer skaber jeg bedst ved at være selvstændig, for her har jeg min frihed til at vælge selv. Jeg kunne godt finde mig et job som mellemleder og få udfyldt de fleste af balancerne, men med et job som mellemleder følger også en masse politiske virksomhedsvalg jeg ikke har indflydelse på, og som jeg bare må følge. Med et job følger økonomisk ro som selvstændig er den del af livet lettere turbulent, det konkluderer jeg er prisen for friheden, og den betaler jeg gerne, for jeg savner ikke snakken med min chef om valg af kampe (han sagde ofte: Slip din frustration Lise du skal vælge dine kampe, og den der vinder du alligevel ikke, ordren kommer oppe fra …..SUK )

Når alt det er sagt tror jeg fuldt og fast på at min historie er den helt rigtige for mig. Jeg havde nogle fantastiske og meget lærerige år i finansbranchen, og jeg tror faktisk at de voksne omkring mig i min barndom og ungdom tildels havde ret, når de sagde jeg lige skulle uddannes lidt først – for jeg tror faktisk ikke, jeg kunne have skabt det jeg har idag, uden den viden jeg nåede at få opbygget i det private erhvervsliv.

Jeg prøver at være positiv overfor mine egne børn når de skal til at vælge en vej i deres liv – prøver at lade alle døre være åbne for dem. Men jeg må også indrømme at de ekstremt mange valg unge mennesker har i dag er vildt skræmmende. Jeg prøver at guide dem efter bedste evne, formentlig ligesom mine forældre gjorde for mig da jeg var barn og ung, men kun livet kan fortælle dem hvad der er rigtigt eller ej for dem – det er lidt ligesom med mad, du kan ikke rigtig sige at det ikke er noget for dig før du har prøvet, vel?? Men ingen kan jo nå at prøve alt og så vælge ….

Jeg skal holde et foredrag i Jersie Sognehus om ‘livet som kunstner’ fredag den 28. april kl. 19, har du lyst til at lytte med så koster billetterne kr. 50 og kan købes i Jersie Sognehus (skriv til Bjarne)

Snart skal jeg også udstille på Art Nordic (Nordens Største kunstmesse) og jeg glæder mig helt vildt. Hvis du ønsker fribilletter så send mig din mailadresse så kvitterer jeg med fribilletter. Eller kig forbi Kunsthuset Løvens Hule i påsken hvor jeg går og hygger mig med forskellige kunstværker der skal færdiggøres og leveres eller udstilles 😉