‘og jeg har undret mig over at du skriver du kan undervise i Powertex bare fordi du har været på et kursus. At undervise i billedkunst kræver godt nok noget erfaring og noget medfødt evne. Den evne har du ikke lige og ej måske nogensinde får – du maler altså set med vores øjne ikke særlig godt ….

BUM – den lå i min mail mandag aften i denne uge…. Tag den fru Højer, du kan ikke male…… der kan man bare se, det er jo ligesom det jeg lever af….. seriously???

Nu er jeg heldigvis ret tilfreds med det jeg går og laver, og jeg kan 100% stå inde for at min undervisning i Powertex ikke fejler det mindste. Jeg er certificeret underviser fra CreateArt i Slangerup og de henviser kunder til mig – det gjorde de jo nok ikke, hvis de mente min undervisning var for ringe. Nuvel mine malerier og tegninger kan ikke ramme alle, og det er heller ikke mit mål, kunst må gerne forundre, provokere og skille vandene …. det er jo i bund og grund det kunst kan …

Men hvorfor har et menneske en trang til at skrive en sådan mail til mig??? Og så ikke engang stå ved mailen med et navn?? Her undres jeg kraftigt. Det er ikke første gang et menneske, som formentlig ikke kender mig overhovedet sætter sig til tastaturet og kritiserer uforbeholdent det jeg går og laver …. Jeg kan som udgangspunkt godt tåle kritik, det er jo den måde, jeg bliver bedre, og jeg kan ud fra en god saglig kritik vælge at ændre fremgangsmåde, hvis det for mig giver mening – men usaglig kritik eller skal vi kalde det ‘svinen til’, det er altså besynderligt synes jeg.

Det er nok noget der er kommet sammen med vores brug af sociale medier – denne ‘gratis’ måde at svine andre mennesker til fra behagelig afstand og uden at kunne se modtagers reaktion. Jeg snakker meget med mine egne børn om sådanne hændelser, for jeg tænker, at det er dem der skal bære arven videre og opføre sig ordentligt i deres omgang med andre mennesker OGSÅ og måske især på de sociale medier. Jeg valgte også at skrive meget diplomatisk tilbage til vedkommende som havde brugt tid på at skrive sådan til mig i håb om at vedkommende fortrød sit indlæg bare en lille smule.

Måske burde jeg slet ikke give en sådan mail så meget som 5 minutter af min tid – for reelt set så står der jo ikke noget som helst jeg kan forholde mig til. Men tanken om at et andet menneske har brugt tid på at forfatte dette til mig via min hjemmeside har alligevel vækket et eller andet i mig. Vrede er det egentlig ikke, nok mere forundring……

Dette indlæg har jeg skrevet i håb om at nogle derude kan føle sig lidt ramt og droppe deres næste ‘sviner’ af en anden mere eller mindre fremmed person. Det er faktisk ret ufedt at sidde i den anden ende og modtage den slags. Hvordan ville du selv reagere? Jeg har altid lært at hvis jeg ikke har noget godt at sige så hold din mund …..

‘Seriously’ er også navnet på det værk jeg har malet og vedhæftet dette blog indlæg – ikke alle kan lide det, men det er vel heller ikke meningen 😉

Se flere af mine ‘dårlige’ værker den 12. februar 2017 kl. 14-17 hvor vi holder fælles fernisering i Kunsthuset Løvens Hule