Et nyt år er på vej …

…og jeg går faktisk og glæder mig til det nye år

Jovist – jeg elsker tiden sammen med familien og hyggen omkring Julen og alt hvad dertil hører. Men det er faktisk lidt som om at i år har jeg ikke formået at skabe den samme julestemning omkring mig som jeg plejer. Energi niveauet har været lidt slidt, så mit primære fokus i år har været de dejlige dage mellem Jul og Nytår hvor jeg bager lidt boller, ungerne render rundt i nattøj nærmest til de skal i seng igen, og jeg sidder med min kop kaffe og tænker og nyder freden.

Refleksion
2017 har været et år i rivende udvikling både for mig selv som kunstner og for mit kunsthus og faktisk også for min familie. Det har bestemt været et år på både godt og ondt – sådan som årene nu nok altid er det.

Tiden mellem Jul og Nytår bruger jeg som oftest til refleksion og i år er ingen undtagelse. 

Kreativt Fitness
2017 blev året hvor Kreativt Fitnesscenter så dagens lys. I min verden er der ikke ret langt fra tanke til handling og i løbet af sommeren besluttede jeg at kunstundervisningen trængte til fornyelse. Det er svært at samle hold efter hold til weekend forløb og aften’skole’ og mine kunder savnede løbende udvikling og sparring på deres processer.

Så ideen til det Kreative Fitness opstod i sommer og i september solgte jeg de første pladser. Ideen har været god for nu hvor vi runder året af er der næsten 30 medlemmer og tallet vokser stærkt nu.

Medlemmerne siger: Vi søgte personlig sparring og undervisning samt socialt samvær med andre – det har vi fået og mere til. Vi føler os altid velkommen, og det er dejligt at komme i huset. 

Læs mere – og book en gratis prøvetime

Tegneskolen for børn stadig en succes

Efter 4 år med tegneskole for børn må jeg konstatere at dette stadig er en succes. Jeg elsker de 6 gange hvor jeg sammen med børnene får deres tegninger til at vokse og de lærer tekniker til at kunne tilfredsstille deres eget behov for at få tegningerne til at ligne virkeligheden – det er virkelig fedt.

Mange af børnene kommer endda igen både 2. og 3. gang og forhåbentlig har de stadig lyst at komme når de bliver 13-14 år hvor Kreativt Fitnesscenter bliver aktuelt for dem hvis de virkelig gerne vil gøre noget mere ved tegningerne.

Jeg har måtte åbne to hold fra starten af januar så jeg kunne imødekomme alle ønsker om hold – der er stadig et par pladser på de hod, så kender du en tegneglad dreng eller pige så er det måske noget?

Læs mere og se holdene her

Og så er der min egen kunst ….

Jeg har virkelig været beriget med en masse gode og fantastiske muligheder i 2017

Jeg udstillede for første gang på Art Nordic. Det var en fornøjelse, og jeg mødte mange spændende mennesker. Udstillingen åbnede også mine øjne for, at jeg ikke skal afsted i år på nogen af kunstmesserne.  Når jeg engang skal afsted igen skal udstillingen være helt anderledes planlagt og overvejet og ikke mindst have et budskab med sig – og det er lidt svært for mig at finde tiden til at få planlagt og ikke mindst udført.

En sådan udstilling er dyr og den skal virkelig brande mig som kunstner, og det er ikke nok bare at medbringe nogle gode malerier og sælge et enkelt eller to af dem. Jeg har besluttet at der skal helt andre boller på suppen før den slags udstilling igen er relevant for mig – jeg skal simpelthen have tiden til planlægning og det har jeg ikke nu da en helt anden type udstilling hiver i mig i 2018 😉

Pangea Park – et par fantastiske unge mænd er ved at bygge en dyrepark lige udenfor Bjæverskov. Ja hvem skulle tro det 😉 OG jeg har fået lov at male scenen med nogle af de dyr der er at finde i dyreparken. Projektet blev ikke helt færdigt i 2017, så jeg forventer at kunne færdiggøre det til de igen skal åbne for publikum.

Ejby Skole – jeg fik i årets løb også mødt det ‘etablerede kunstdanmark’ som jeg har valgt at kalde det. Det er nemlig sådan i billedkunstens verden, at selv om jeg lever af min kunst og sælger temmelig mange malerier og mine kunder er meget glade for de malerier – så har jeg fået sort på hvidt at mit kunstneriske virke ikke er professionelt ….. tak for kaffe, det tog lige en weekends tid at fordøje den.

Sagen er den at Ejby Skole søgte kunst.dk om tilskud til det der kaldes en huskunstner ordning. De ville gerne have en lokal kunstner og vi havde indgået en samarbejdsaftale omkring projektet. For at blive godkendt som huskunstner og dermed give skolen mulighed for at få støtte til projektet, skulle projektet beskrives fra A-Z. Det tog sådan ca to måneder med masser af dialog med Statens Kunstfond – der fra start af vidste hvem jeg var som kunstner og havde ALLE muligheder for at fortælle at en kunstner uden Akademisk baggrund eller med et vist antal censorerede udstillinger bag sig ikke bliver godkendt ……

Det er dælme et mærkeligt system …. så man kan altså ikke være prof kunstner uden at skulle igennem nepotismen smalle øje….. Forestil dig lige hvis de i musikbranchen sagde at man ikke kunne være musiker uden at komme fra konservatoriet…!!! Så havde musikere som Lukas Graham, Aqua og Gud ved Hvem ingen berigtigelse.

Heldigvis fik jeg alligevel opgaven på Ejby Skole og det har været supersjovt at lave. Skolen valgte nemlig at synes at det var noget være kunstsnobber og det var mig de ville have samarbejdet med. Tak for markedets frie kræfter. Jeg har fuld forståelse for at Statens Kunstfond skal sørge for at Kunst og Kulturarven får vilkår til at leve, men UDELUKKENDE når kunsten har været igennem censur således at et lille fåtal bestemmer hvad der er godt og hvad der skidt. Der er ikke plads til det folkelige der …. og så ved jeg det og kan gå en stor bue udenom kunstsnobberiet, censuren og det etablerede kunstdanmark der alligevel før eller siden må bide i det sure æble og anerkende kunstnere som Kluge …… mærkelig verden alligevel ….

Selvtilliden –
Den har fået et knæk i årets løb, men ikke værre end at jeg igen er på rette spor. Det kræver virkelig en stor portion selvtillid og mod at begå sig i denne branche og begge dele har jeg så jeg fortsætter min selvudvikling, min kunstneriske leg og min vej mod mit mål for 2018.

Målet – Det Kreative Fitness skal blomstre og jeg skal fortsat have stor fokus på at levere god kvalitetsundervisning der kan udvikle dig lige præcis der hvor du er. Min egen kunst skal udvikle sig med mit til dato største og mest spændende projekt nemlig en stor udstilling i Bella Centeret som du nok skal komme til at høre meget mere om.

Målet er også at få dig med i vores fællesskab hvor de tekniske processer indenfor tegning og maling dyrkes så du kan udtrykke lige det du vil med pensler, blyant eller noget helt tredie.

2018 jeg glæder mig til at tage hul på dig – jeg sulten efter succes, og så er jeg 100% målrettet når 1. januar lander – jeg ved hvad jeg skal …. og hvad jeg IKKE skal

Godt Nytår