Portrætmaleri – en stor del af mig som kunstner

Jeg har altid været dybt fascineret af portrætmalerier. Tænk engang at kunne male en anden person så personlighed og alle karaktertræk tydeliggøres og ikke mindst personens historie kan vækkes af penselsstrøg.

Ansigterne er spændende – der gemmer sig vildt meget historie, og for mig masser maleteknik som  malenørden i mig kan få lov at udforske. Jeg har tegnet portrætter i mange, mange år, og det har hjulpet mine portrætmalerier rigtig godt på vej.

Jeg drives af at skabe noget, der helt spontant fremprovokerer et ‘wauow’ hos kunden eller den person der betragter mit portrætmaleri.

Malede portrætter laves efter foto, men fotoet skal være skarpt og et godt foto. Processen bliver ekstra spændende, hvis jeg kan få lov at lægge lidt historie ind i maleriet og ad den vej virkelig personliggøre portrættet.

Baggrundene er for mig, der hvor jeg vil have min kunstneriske frihed – kan du lide hvad jeg ellers laver, så kan du trygt oplyse mig lidt om farver, du gerne vil have jeg arbejder i og resten tager jeg mig af.

Jeg maler ikke et foto, jeg maler et maleri og derfor vil det færdige portræt ikke være 100% ligesom fotoet. Jeg fortolker og arbejder selvfølgelig med at det skal ligne, men jeg arbejder ikke altid i de hudtoner mv der forefindes i oplægget til portrættet. Det færdige maleri er min fortolkning af personen på fotoet – og det er langt mere personligt, end det foto maleriet er lavet efter. Vi ser alle sammen verden forskelligt, og vi ser også mennesker omkring os forskelligt – når en kunstner går ind og fortolker et foto er det kunstnerens opfattelse der skinner igennem i det færdige resultat.

Processen i Portrætmaleri

Rigtig mange der arbejder med portrætter tegner først op på lærredet for derefter at male efter blyantstreger eller kulstreger – sådan arbejder jeg ikke. Jeg nærmest modellerer ansigtet op med akrylmalingen, og derfor kan mine malerier fremstå nærmest lidt groteske når du ser dem midt i processen.

Jeg elsker det der lidt tilfældige, der pludselig samler sig til noget, der lige med de helt rigtige virkemidler kan blive til et portræt der ligner.

 

 

Normalt arbejder jeg på mine malerier i mit atelier i Køge. Du er velkommen til at komme forbi og opleve den kreative atmosfære hvor portrætmalerierne kommer til live.

Mit atelier er åbent for andre også og jeg kalder det Kreativt Fitnesscenter

Vi har åbent mandag – torsdag kl. 10-20 og fredag kl. 10-17. Hvis du gerne vil være sikker på at træffe mig i værkstedet så kontakt mig gerne og aftal et tidspunkt.

Atelier i Kreativt Fitnesscenter
Theilgaards Torv 9, 1. th
4600 Køge

tlf. 2099 0317

Læs mere her

Bestil dit personlige portrætmaleri

Send mig en mail på mail@lisehojer.com gerne vedhæftet et godt foto af den eller dem, du gerne vil have et portrætmaleri af. Fotos skal være i en god opløsning – det tjekker du bedst ved at prøve at zoome ind på f.eks. et øje og se om det forbliver skarpt.

Priser

Priserne er variable men du skal regne med ca. kr. 4.000 pr. person der skal males. Prisen afhænger dermed af antal personer på maleriet, størrelse og baggrunds motiver.

Skriv til mig på mail@lisehojer.com og få et helt uforpligtende tilbud.

Jeg glæder mig til at høre fra dig
Lise