Har du nogensinde hørt, at du skal træne din kreative hjernehalvdel?
Måske har du, men ved du egentlig hvordan?

Vi ved alle sammen, at vi skal træne vores fysik. Kondition og muskler skal holdes ved lige, passes, plejes og forbedres, for ellers bliver vi slappe, usunde og gamle før tid.

Derfor er fitnesscentre i alle afskygninger også skudt op rundt omkring i Danmark de sidste mange år.

Men vi skal også træne hjernen. Vores mentale sundhed er mindst ligeså vigtig, som vores fysiske, det er bare ikke ligeså mange, der ved det – eller ved hvordan man gør.

Én af måderne er ved at træne kreativiteten. Og det er i den grad min boldgade (hvis vi nu skal blive i sportsterminologien).

I snart 10 år har jeg undervist i kunst og kreativitet. Det er en stor passion for mig, og noget af det, jeg holder allermest af at lave. Men jeg har lyst til at gøre noget andet. Både fordi der er mange om buddet inden for traditionel kunstundervisning, men i særdeleshed også fordi mit iværksætterhjerte længes efter at nytænke det hjertebarn, som kunsten er for mig.

Så jeg gik i tænkeboks. Hvordan kan et nyt koncept for kunstundervisning se ud?

Og så slog det mig. Hvilket sted er bedre at kigge hen, end mod fitnesscentrene. I fitnesscentrene kan du træne solo eller gå på hold. Du får hjælp fra uddannet personale, både hvis du har brug for at blive udfordret, men også hvis du ikke aner, hvordan du starter løbebåndet. Og vigtigst af alt: Du kan gøre det når det passer dig, og det behøver ikke tage mere end en time.
Så jeg har lavet noget nyt. Noget jeg selv synes, er ret vildt og – hvis jeg må sige det – også ret genialt.
Jeg har skabt et kreativt fitnesscenter på Gl. Lellingegård.

I stedet for maskiner, har vi staffelipladser, og i stedet for løbebånd og sveddråber, har vi pensler og maling (men det er selvfølgelig også helt okay at få sved på panden, når du træner din kreativitet).

Jeg har allerede slået dørene op til det kreative fitnesscenter, og i løbet af ugen er der flere hold, du kan gå på. I stedet for de lange kurser, som den traditionelle kunstundervisning abonnerer på, varer holdene kun én time. Det er håbet, at flere kan og vil finde tid til at træne kreativiteten, når det bliver nemmere at passe det ind i en travl hverdag. Og du kan selvfølgelig komme igen og igen, når du køber et medlemskab.

Lige nu er der pladser på holdene:

  • Inspiration til akrylmaling
  • Tegneteknik
  • Farvelære
  • Det gyldne snit (billedkomposition)
  • Art Challenge i akryl
  • Art Challenge i tegning
  • Kalligrafi

Undervisningen tilrettelægges individuelt, så vi skubber til dig, lige der hvor du er i din proces. Begyndere eller øvede, det betyder ikke så meget, vi har allesammen brug for sparring og små skub i den rigtige retning.

Læs mere om alle holdene her

Allerede fuld gang i aktiviteterne

Der er allerede fuld gang i aktiviteterne og efter nytår bliver langt de fleste af mine egne hold omlagt til Det Kreative Fitnesscenter. Jeg har nu undervist et godt stykke tid i medier som Powertex, og vi kender det alle sammen – vi bliver fascineret, køber materialer i dyre domme og så vil det ikke som vi synes det ville på kurset ….. materialerne havner i skabet og samler støv indtil vi smider dem ud.

I Det Kreative Fitnesscenter kan du komme uge efter uge og træne brugen af f.eks. Powertex så du med en kyndig vejledning kan blive noget der ligner superbruger af det og ikke går i stå derhjemme hvor vejledningen og sparringen ikke er til stede. Det gælder naturligvis ikke kun Powertex men i høj grad også tekniker indenfor akrylmaling og tegning.

Book en gratis prøvetime i vores Kreative Fitnesscenter og tjek ud om det er noget for dig.

OBS du skal lige oprette dig som bruger ind i vores online booking system – det er ganske gratis 😉

Book en gratis prøvetime her